top of page
חיפוש

קולגן! קולגן! ומה הקשר שלו לספגטי?

למרוח על הפרצוף בכמה שכבות, לשתות או לאכול אותו עם כף גדולה?

למה כל כך הרבה צילצולים סביב הדבר הזה שנקראה קולוגן?



כשחושבים להישאר צעיר, יפה ובריא, הרבה פעמים חושבים "קולגן". היום יש אותו בכמה צורות כשהידועים ביותר הם - מרכיב של קרמים ותוסף מזון. שתי הצורות אינן מזיקות כמובן (אם לא מגזימים), אך עד כמה הן תורמות? נדבר היום על מרכיבו בקוסמטיקה.



אם לא ידעתם, העור מלא בקולגן בלי שום תוספת מבחוץ. העניין הוא מה מצבו בתוך העור וכל שאר הרקמות והשרירים שיש תחת העור שלנו? עם הגיל מצב הקולגן מחמיר מאלף סיבות והוא הולך להיות כמו ספגטי לאחר בישול כשלא ערבבתם אותו בזמן הבישול, לא הוספתם שמן או חמאה והשארתם כך באוויר נקי או לא כל כך נקי איזה שבוע. התהליך הזה נקראה פיברוזיס – חיבור של רקמות (אפשר, אולי, להשוות עם הפקקים בכביש או סבך שיחים שלא ניתן לעבור דרכו). התוצאה החיצונית הבולטת שלו זה קמטים על פנינו. ולא משנה כמה קולגן תוסיפו מבחוץ, זה לא ינקה את המצב הפנימי. זה כמו להוסיף רהיטים חדשים לתוך חדר מבולגן בשפע חפצים ישנים. כמו כן, ברוב הקרמים המשקל המולקולרי של הקולגן גבוה מהמשקל המולקולרי שתאי עור מסוגלים להכניס. ניסיתם פעם לעבור בין עמודים של גדר? אני לא מצליחה, גם אם אכניס את הבטן פנימה. אותו סיפור עם הקולגן. יתרה מזאת, הוא נוצר בלי סוף בגוף שלנו, אך מה שחשוב זה האיכות שלו. בכדי להחזיר אותו למצב הראוי או לגרום לו להיווצר יפה וחתיך, צריך להשקות אותו עם מים. כאן מתחיל הבעיה, באיזו תחבורה יש להביא המים לתא. קודם כל חייבים לנקות, ליישר ולתקן את הכבישים על מנת שנוכל לאפשר למים וחמצן לחדור לעשות את הפלאים שלהם. אבל זה כבר סיפור אחר ונדבר גם על כך מתישהו בעתיד הקרוב.

אניליאור וחייכו החיים הם נפלאים


0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Opmerkingen


bottom of page